FAQ

FAQ

Hur går man gå tillväga när man vill tatuera sig hos oss?

1. Du kan kontakta studion via vårt kontaktformulär, e-post eller telefon. Skriv i meddeladet vad du vill ha tatuerat, vilken stil, storlek, design samt vart du vill placera tatueringen. Skriv när helst du önskar att få en tid för att tatueras och din tillgänglighet.


Är det enklare tatueringar så kan vi ofta boka en tid direkt och vid större projekt vill vi gärna träffa dig och ha en konsultation innan vi bokar in en tatueringstid.


2. I samband med att vi bokar en tatueringstid behöver vi en bokningsavgift. Denna avgift dras sedan av på din slutkostnad för planerat projekt och är ej återbetalningsbar. (Konsultation är kostnadsfritt)


3. Dyk upp på bokad tid. Vi hjälper er genom hela processen -design, tatuering, eftervård m.m.Vad är viktigt att tänka på innan och när man tatuerar sig hos oss?

Innan du kommer till studion, och du redan har bokat tid:

Se till att vara utvilad, ät mat, drick ordentligt med vatten, undvik alkohol kvällen innan tatueringstillfället. På tatueringsdagen får du ej vara påverkad av någon substans, varken alkohol eller droger. Önskar du att ta med en vän eller en familjemedlem, fråga oss innan du tar med sällskap. Vi tycker om husdjur men de är ej tillåtna i vår studio.


Kom i oömma, bekväma och rena kläder, undvik allt för tighta åtsittande kläder. Viktigast är att kläderna är rena för att minimera risken för infektion.


I studion har vi speciella hygienrutiner för att säkerställa allas trygghet och din artist kommer att instruera dig när du kommer till oss.Vilken stil på tatueringar gör vi?


Vi har artister som har kunskap inom och gör de flesta stilar, stora och små tatueringar.Har vi drop-in för tatueringar?


Tyvärr inte, kontakta oss för att se närmsta tillgängliga tid. Ibland kan vi ha en tid ledig med kortare varsel med någon av våra artister, speciellt nu i dessa tider när vi kan ha blivit tvugna att boka om någon som är sjuk.Vad kostar det att tatuera sig hos oss?

Vi har olika prissättning på olika projekt, våra artister har olika erfarenhet har därför prissättning som är anpassad utefter det. Det är många olika faktorer som spelar roll, vi gör vårt bästa för att vara rättvisa utifrån vilket arbete som ska göras så att bäst lämpad artist i studion gör jobbet.Hur ser en tatueringsprocess hos oss ut?

Tatueringen består av 6 olika steg:
Information/ Konsultation, Design, Stencil, Tatuering, Eftervård, Uppföljning.


Alla steg är viktiga. Vi förstår att varje tatuering är unik o viktig och att det därför är viktigt att lägga tid på varje unik individ för att skapa en tatuering som ska passa just dig!


Vare sig det är din första tatuering eller om du redan är tatuerad, om du väljer att tatuera dig för att det är snyggt eller för att det har en känslomässig betydelse för dig. Oavsett anledning så kommer tatueringen att påverka dig och din omgivning livet ut.

Därför är det viktigt att du får professionell hjälp med detta. Vi är utbildade inom alla områden kring och med tatueringar.


Dessa steg går vi igenom vid ditt tatueringstillfälle och vissa saker kan vi redan ha gått igenom på en eventuell konsultation. Vad du tatuerar, vart du placerar din tatuering, storlek, detaljer, design och stil. Dessa faktorer påverkar hur tatueringen kommer att se ut och hålla med tiden. Har du tankar, funderingar, frågor, idéer och känslor dela gärna dessa med oss vi finns här för att hjälpa dig till en bra tatuering!

Just här kan du känna dig lugn o trygg, med allt detta får du hjälp och guidning av oss.Finns det möjlighet att få en tatuering speciellt designad, utan att man riktigt vet vad man vill tatuera?

Absolut! De flesta av tatueringarna vi gör är speciellt designade utifrån önskemål tankar och känslor du själv har. Vissa av oss gör design på tatueringsdagen och andra gillar att göra en design innan tatueringsdagen, vi arbetar alla olika med olika motiv och förutsättningar. Har du en egen design eller skiss och vill få den tatuerad eller justerad innan tatuering så kan du prata med din artist och få hjälp med detta.

Med en riktigt bra design har man de bästa förutsättningarna för att få en riktigt bra tatuering. Ju mer detaljer och skarpare referens man använder sig av desto bättre kan slutresultatet bli, därför föreslår vi ibland något helt annat än det du initialt har tänkt dig, men kom ihåg i slutändan är det din kropp och du har det slutliga beslutet om vad du vill ha på din kropp!

Förberedelser är viktigt, att lägga tid på att förbereda en tatuering är minst lika viktigt som tatueringen i sig, och det kan i vissa fall ta längre tid att förbereda en tatuering än vad själva tatuerandet tar. Detta är normalt och känn dig lugn vi lägger gärna tid på att skapa något du gillar!

 


Vilka stilar tatuerar vi, och tatuerar vi designer som andra redan tatuerat?

Vi har lagt tusentals timmar på att tatuera och skapa tatueringar, och på så vis byggt upp stor kunskap och erfarenhet av tatueringar i de flesta stilar och storlekar, både i färg och svartvitt.

Vi gör främst inte tatueringar som andra tatuerare redan gjort, men vi skapar gärna något eget för dig utifrån en idé du har som någon annan eventuellt redan har gjort. När vi då gör det, så ser vi till att anpassa tatueringen så att den inte blir likadan som referensen men ändå kan vara något som passar dig, vi gör förändringar och förbättringar med design och detaljer när detta är möjligt.

Målsättningen med varje tatuering är att den ska vara unik, bra både nu och många år framöver. Därför ger vi alltid förslag på vad som kan se bra ut som tatuering (Då inte alla designer blir bra tatueringar). Skulle så vara fallet så brukar vi försöka att nämna det första hand.

Vilka tatuerar sig hos er?

Vår kundkrets är varierande i ålder, personlighet och livsstatus. De yngsta vi tatuerar är 18 år och äldsta över 80 år. I studion gör vi både stora och små tatueringar, men alla tatuerare gör inte alla arbeten, därför är det ibland viktigt att ha en konsultation så att vi kan välja rätt tatuerare för dig.


Vi tatuerar ibland "allmänna" (kända) personer och har då andra villkor som vi kan erbjuda så som sekretessavtal, specialarrangemang. Har du speciella behov så kan du maila oss här - Nämn i rubriken "Specialarrangemang"

 

Hur lång väntetid för att tatuera sig har ni?

Olika artister har olika väntetid, vi väljer i samband med konsultation rätt artist för dig. Det är bäst att kontakta oss för mer information!Tatuerar ni personer under 18?

I undantagsfall ja.Täcker ni gamla tatueringar eller ärr? (Coverup tattoo)

I de fallen där detta är möjligt gör vi det. Många olika faktorer spelar roll här, viktigt är att ni kontaktar oss och att vi har en konsultation innan. När du kontaktar oss, så är det då viktigt att du informerar om att det gäller en coverup eller tatuering för att täcka ärr.


Kan jag använda bedövningskräm?

Det rekommenderas inte att du gör det, då detta skapar förändringar i huden och kan göra den otatuerbar, eller i värsta fall, skapa grov ärrbildning. Men det finns undantag då det går att tatuera med bedövningskräm. Kontakta studion för mer information.Kan jag tatuera mig om jag inte är helt frisk?

Nej. I de flesta fall behöver du vara helt frisk innan du tatuerar dig. Detta för att inte riskera att smitta andra och att inte riskera  infektioner då din kropp vanligtvis jobbar extra hårt med att återhämta sig. Äter man medicin för hjärtfel, har diabetes, någon medfödd sjukdom eller liknande bör man konsultera med sin läkare innan tatueringstillfället. 

Känner du dig sjuk eller har symptom på förkylning, stanna hemma och kontakta oss så bokar vi en ny tid åt dig.

 

Eftervård m.m.?

Du får med dig all information på hur du ska ta hand om tatueringen efter att du blivit tatuerad. Har du frågor så får du gärna kontakta oss!

 

Lämnar ni garanti på tatueringar?

Skulle din tatuering tappa färg så är du välkommen tillbaka för att rätta till detta, utan att det kostar dig något. Därför har vi normalt en uppföljning ca 6 veckor efter tatueringstillfället för att säkerställa att du har en tatuering som ska se fin ut långt framöver. Självklart går det också att göra förändringar och tillägg i designen, men då gäller ny tidsbokning som inte omfattas av garantin.

Undantag för garantin då den inte gäller är tatueringar på händer, fötter, hals, huvud, tatueringar över ärr, coverups, samt personer som misskött sin eftervård, där det blivit infektion eller onödigt slitage på tatuering, samt, men ej begränsat till, att man inte använt angiven rekommenderad tatueringskräm eller tvättsalva för eftervård.


Gör ni samarbeten, och har ni sponsorer?

Vi har både sponsorer och gör samarbeten. Så länge det är en relation som är positiv för alla inblandade men främst våra kunder, så är vi öppna för förslag. Vid förfrågningar, mejla oss på studio@proxeus.se - Skriv "samarbete" eller "sponsor" i rubriken.Gör ni även piercingar/säljer piercingsmycken?

I vår andra studio på råsundavägen 155 "Gamido tattoo" gör vi det


Tar ni emot lärlingar?

Vi kan ta emot lärlingar som vi ser kan ha en framtid med att arbeta hos oss efter avslutad utbildning. En bra förutsättning för att få möjlighet till att bli lärling hos oss är att du har tatuerat dig hos oss så att vi redan haft möjlighet att få träffa dig och lära känna dig innan du frågar oss om lärlingsskap.


Vad gäller för ombokning eller avbokning?

Skulle det vara så att ni (eller tilltänkt artist hos oss) blir sjuk innan ert tatueringstillfälle så har vi förståelse för detta, och bokar då en ny tid. Ombokning tar vi endast emot via telefon eller e-post.

Ombokning vid övriga förhinder kan ske senast 14 dagar innan din bokade tid, detta för att ha möjlighet att nyttja er bokningsavgift vid nästa tillfälle (i annat fall förfaller bokningsavgiften och du kan bli betalningsskyldig för bokad tid och planerat projekt). Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar, dock ligger den innestående för dig att nyttja vid annat tillfälle (max 1 år från första bokningsdatum), förutsatt att du inte bokat om inom 14 dagar för bokad tatuering.


Skulle du ej dyka upp på bokad tid så blir du fullt betalningsskyldig för bokad tid/projekt.

unsplash